Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφικά Ζεύγη: "Αντιθετικές συγγένειες"

Loukas Vassilikos
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο Φωτογραφικός Κύκλος συνεχίζουν την συνεργασία τους με την δεύτερη έκθεση της σειράς εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη με τίτλο "Αντιθετικές συγγένειες". Η δεύτερη αυτή έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τις φωτογραφίες των Λουκά Βασιλικού και Χριστίνας Σοροβού. Την σειρά επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης.

Στην σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται η δουλειά δυο φωτογράφων και μελών τού «Φωτογραφικού Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή μπορεί να είναι αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα τής φωτογραφίας τους να είναι κοινό ή μπορεί και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς. Έτσι, ο διάλογος των εκάστοτε δύο καλλιτεχνικών προτάσεων θα επεκτείνεται νοερά και πέρα από τις αναρτημένες φωτογραφίες, αφού η σχέση των ίδιων των φωτογράφων αλλά και των προτάσεών τους θα προκαλεί τις αναζητήσεις ταυτίσεων και αποστάσεων.

Christina Sorovou
Οι δυο φωτογράφοι που παρουσιάζονται φέτος στην Ελληνοαμερικανική είναι μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου. Οι φωτογραφίες της Χριστίνας Σοροβού (όλες ασπρόμαυρες) αφορούν το καθημερινό της φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, ενώ αυτές του Λουκά Βασιλικού (όλες έγχρωμες) σκηνές από το δρόμο. Το κοινό τους θέμα, η κοινή τους φωτογραφική πορεία και η προσωπική τους σχέση δικαιολογούν τα σημεία σύμπτωσης, αλλά οι διαφορετικές προσωπικότητες γεννούν και τα σημεία απόκλισης. Το είδος της φωτογραφίας που κάνει ο καθένας, αν και εντάσσεται σε μια ευρύτερη κοινή φωτογραφική αντίληψη, αποτελεί καθρέφτη της προσωπικότητάς τους και διακριτικό σημείο της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας. Διάρκεια έκθεσης Έως 24 Φεβρουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00 Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά
Είσοδος Είσοδος ελεύθερη

 www.hau.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...