Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

AFRICAN ART

Οι Κώστας Βιτάλης, Κώστας Εφραιμίδης, Έλενα Ναβροζίδου, Λάζαρος Πάντος, Στέλιος Σέρρας, Leon Tshibemba σε μια μοναδική έκθεση !

painting • sculpture • photography • collage

ΤΑ ΜΕΛΕΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ? art gallery  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΡΙΔΟΥ βουκουρεστίου & αλεξ. σούτσου 8 10671 κολωνάκι, Αθήνα t. + f.: 210 36 48 138 www.melenialemonia.gr
info@melenialemonia.gr

Μυστηριώδης και εξωτική, γοητευτική και πολύχρωμη, φτωχή, υπανάπτυκτη, σπαρασσόμενη από πολέμους, εμφύλιους, δικτατορίες, πείνα, αρρώστιες και εγκατάλειψη αλλά και τόσο πλούσια σε παραδόσεις και φυσικό πλούτο, τόσο περήφανη και τόσο συναρπαστική, η μαύρη ήπειρος ξανάρχεται στο προσκήνιο.

Σ? αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τις χώρες της Αφρικής η Αγγελική Τριαρίδου επιλέγει να παρουσιάσει μέσα από τα Μελένια Λεμόνια, μια έκθεση αφιερωμένη στην Αφρική. Και για την έκθεση αυτή επιλέγει 6 καλλιτέχνες των οποίων το έργο σε βάθος χρόνου εμπνέεται από την ιστορία τον πολιτισμό και την τέχνη της Αφρικής:

Ο Κώστας Βιτάλης ακροβατώντας ανάμεσα στο κόμικς και την υστερικά γοητευτική εικονογραφία του, ζωγραφίζει σκηνές ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον μέσα από την επιστημονική φαντασία με την οποία αντιλαμβάνεται τα σύμβολα του φαραωνικού παρελθόντος της Βόρειας Αφρικής.

Ο Κώστας Εφραιμίδης με τον φωτογραφικό του φακό αιχμαλωτίζει τις αμέτρητες διαφορετικές όψεις της Τυνησίας της χώρας του γιασεμιού, της χώρας των ρωμαικών μνημείων, των Βερβέρων, της Μεσογείου και της Ερήμου.

Η Έλενα Ναβροζίδου πιστή στη λατρεία της για τον μεγάλο ποταμό της Αφρικής, τον Νείλο, κατεβαίνει κάτω στις πηγές του, στον ?νω Νείλο, και φτάνει μέχρι το σημερινό Σουδάν, τη μυθική Μερόη και το Μπαρκάλ. Στη γλυπτική και τη ζωγραφική της εμφανίζεται μια νέα φυλή οι «Οσιοβέβηλοι» όπως τους αποκαλεί, απόγονοι μιας μυθικής και περήφανης γενιάς της ερήμου.

Ο Λάζαρος Πάντος με χαρακτηριστική άνεση περνάει από το φαραωνικό παρελθόν της Αιγύπτου στον οριενταλισμό των Αράβων που άφησαν το στίγμα τους σ? όλη την Αφρική. Για να καταλήξει στα αρχέγονα σύμβολα των φυλών του Ισημερινού τα οποία η ιστορία της τέχνης αναγνώρισε ως βασική πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών.

Ο Στέλιος Σέρρας με τα κολάζ του δίνει μια νέα ερμηνεία στον μυστηριώδες και γοητευτικό κόσμο της Αφρικής μέσα από τα σύμβολα και τις συνθέσεις.

Τέλος, ο Leon Tshibemba βουτάει στην «βαθιά Αφρική», στο Ζαίρ, την Νιγηρία, την Τανζανία και ζωγραφίζει τα ζώα και τα παιδιά της Αφρικής με όλη την δεξιοτεχνία αλλά και την παιδικότητα της γραφής του.

Στο mail αυτό επισυνάπτονται ένα κείμενο word με το Δελτίο Τύπου της έκθεσης καθώς και φωτογραφίες από τα έργα των καλλιτεχνών. Παρακαλούμε αν χρειαστείτε πληροφορίες και υλικό για την έκθεση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 3648138 και στα mail info@melenialemonia.gr και melenia8@otenet.gr Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη σελίδα του facebookhttp://www.facebook.com/pages/Ta-melenia-lemonia-Art-gallery/104451556263679καθώς και στη σελίδα της γκαλερί στο διαδίκτυο http://www.melenialemonia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...