Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ αναζητά νέους επαγγελματίες φωτογράφους

Για συνεργασία με στις θεατρικές παραγωγές την προσεχή θεατρική περίοδο

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ προσκαλεί νέους επαγγελματίες φωτογράφους αν το επιθυμούν να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με στις θεατρικές παραγωγές του Oργανισμού την προσεχή θεατρική περίοδο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά το portfolio σας με θέμα "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PORTFOLIO" στο acropolpress@gmail.com και στο info@sgm.gr και ταχυδρομικά στο Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, TK. 10679), υπ όψιν Γραφείου Τύπου.


Πληροφορίες: 210.3643700

culturenow.gr

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Photo of the week: Ομοίωμα του προέδρου των Φιλιππίνων παραδίδεται στις φλόγες

Ομοίωμα του προέδρου των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο παραδίδεται στις φλόγες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κοντά στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στο 4ο διάγγελμα του Ακίνο για την Κατάσταση του Έθνους. Υποστηρίζουν ότι οι πολίτες υποφέρουν από τις υψηλές τιμές, τους χαμηλούς μισθούς και την ανεργία.

REUTERS/Cheryl Ravelo
euronews.com 

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Πολλοί καλλιτέχνες στον Εθνικό Κήπο για την έκθεση φωτογραφίας της εκπομπής "Μες στην Καλή Χαρά"





  
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Alpha και η εκπομπή "Μες στην Καλή Χαρά", σε συνεργασία με την Panasonic και tospirto.net.


50 επιλεγμένες φωτογραφίες με θέματα «Φωτογραφίζοντας την ελπίδα» και «Μικρές χαρές» στόλισαν χθες τα δέντρα του Εθνικού Κήπου Αθηνών. Δημιουργοί των έργων οι τηλεθεατές της εκπομπής που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς φωτογραφίας που διοργάνωσε η εκπομπή με την ίδια θεματολογία. Ανάμεσά τους και οι δύο νικήτριες φωτογραφίες των διαγωνισμών: «The Kiss» του Πάνου Κεφαλά και «Αδιάβροχες χαρές» του Μιχάλη Παππά, οι οποίες χάρισαν στους δύο ερασιτέχνες φωτογράφους από μία Panasonic mirrorless Lumix GX1 με φακό 14-42ΜΜ, καθώς και ένα φακό 12.5mm για φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις 3D.


Οι οικοδεσπότες της  έκθεσης, Ναταλία Γερμανού, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Θέμης Γεωργαντάς, Παύλος Σταματόπουλος και Παναγιώτης Χατζηδάκης, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους, πολλοί εκ των οποίων ήταν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες.


Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι και σήμερα το βράδυ στον Εθνικό Κήπο Αθηνών (είσοδος Α’ από Ηρώδου Αττικού).


Τα έσοδα από τις  πωλήσεις των έργων θα διατεθούν  υπέρ του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.


Την επιλογή των έργων  της έκθεσης έκανε η κριτική  επιτροπή: Κώστας Γάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μάρω Κουρή, φωτορεπόρτερ και Μαριλένα Σταφυλίδου, φωτογράφος.


Την επιμέλεια της  έκθεσης έχει αναλάβει η Μαριλένα Σταφυλίδου.


Οι φωτογραφίες που έλαβαν μέρος στους δύο διαγωνισμούς «Φωτογραφίζοντας την ελπίδα» και «Μικρές Χαρές», είναι διαθέσιμες στο microsite της εκπομπής, www.alphatv.gr/microsites/messtinkalihara/home.aspx.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«Φωτογραφίζοντας την ελπίδα» & «Μικρές χαρές»



Ο Alpha και η εκπομπή Μες στην Καλή Χαρά, με την υποστήριξη του tospirto.net, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέματα «Φωτογραφίζοντας την ελπίδα» και «Μικρές χαρές» στις 11-12 Ιουλίου στον Εθνικό Κήπο Αθηνών.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τα καλύτερα 50 έργα των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς φωτογραφίας που διοργάνωσε η εκπομπή με την ίδια θεματολογία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι δύο νικήτριες φωτογραφίες των διαγωνισμών: «The Kiss» του Πάνου Κεφαλά και «Αδιάβροχες χαρές» του Μιχάλη Παππά, οι οποίες χάρισαν στους δύο ερασιτέχνες φωτογράφους από μία Panasonic mirrorless Lumix GX1 με φακό 14-42ΜΜ, καθώς και ένα φακό 12.5mm για φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις 3D.

Τα εγκαίνια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 18:00 στον Εθνικό Κήπο, παρουσία όλων των συντελεστών της εκπομπής, φίλων καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.

Τα έσοδα από τις  πωλήσεις των έργων θα διατεθούν υπέρ του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας

Την επιλογή των έργων  της έκθεσης έκανε η κριτική  επιτροπή: Κώστας Γάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μάρω Κουρή, φωτορεπόρτερ και Μαριλένα Σταφυλίδου φωτογράφος.

Την επιμέλεια της  έκθεσης έχει αναλάβει η Μαριλένα Σταφυλίδου.

Χορηγός της έκθεσης  είναι η Panasonic.

Οι φωτογραφίες που  έλαβαν μέρος στους δύο διαγωνισμούς «Φωτογραφίζοντας την ελπίδα» και «Μικρές Χαρές», είναι διαθέσιμες στο microsite της εκπομπής, www.alphatv.gr/microsites/messtinkalihara/home.aspx.

Η φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ RX100 II, με τον καινούργιο αισθητήρα Exmor R™ CMOS

Η νέα φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ RX100 II, από τη Sony, βάζει ένα «θηρίο» στην τσέπη σας. Με κομψό σχεδιασμό από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο, είναι ο ιδανικός σύντροφος στα ταξίδια, για φωτογράφους που ενδιαφέρονται για την ποιότητα και θέλουν φωτογραφίες επιπέδου DSLR από μία φωτογραφική μηχανή τσέπης, με πλούσιες επιλογές ελέγχου.

Χάρη στην εξαιρετική ποιότητα εικόνας της πολυβραβευμένης RX100, η νέα φωτογραφική μηχανή αποδίδει, πλέον, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εάν κάνετε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους ή στο σούρουπο χωρίς φλας. Ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R™ 1.0-type CMOS, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, αυξάνει την ευαισθησία, ενώ παράλληλα μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο στη φωτογραφία σε δύσκολες σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό φωτεινό φακό f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, θα αντιληφθείτε τη διαφορά με τις ιδιαίτερα ευκρινείς και φυσικές φωτογραφίες και τα Full HD βίντεο, σε κάθε περίσταση – από πάρτυ, μέχρι νυχτερινά τοπία.

Χάρη στο Wi-Fi, μπορείτε εύκολα να συνδέετε τη φωτογραφική μηχανή, ασύρματα, με το smartphone σας και να μεταφέρετε φωτογραφίες ή βίντεο, για να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας. Πρόκειται, εξάλλου, για την πρώτη φωτογραφική μηχανή, από τη Sony, που διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication), και προσφέρει επιπλέον ευκολία με τη σύνδεση One-touch με smartphone και tablet με Android. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, απλά αγγίξτε την κινητή σας συσκευή με την RX100 II και θα δημιουργηθεί αυτόματα μια ασύρματη σύνδεση. Χάρη στη λειτουργία One-touch Remote, μπορείτε, ακόμα, να απελευθερώσετε το κλείστρο από το smartphone σας — κάτι που είναι απαραίτητο, όταν δεν θέλετε να λείπετε από τις ομαδικές φωτογραφίες σας.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν από τη νέα τεχνολογία Multi Interface Shoe και τη διασύνδεση Multi Terminal. Μπορείτε, ακόμα, να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δυνατότητες προσθέτοντας προαιρετικά αξεσουάρ, όπως το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το ισχυρό εξωτερικό φλας και το στερεοφωνικό μικρόφωνο, μέσω της εύχρηστης τεχνολογίας Multi Interface Shoe. Η διασύνδεση Multi Terminal επιτρέπει, επίσης, την προσθήκη και άλλων επιλογών, όπως το τηλεχειριστήριο αποδέσμευσης κλείστρου.

Η φωτεινή, γεμάτη λεπτομέρειες οθόνη LCD White Magic™ 3.0-type γέρνει προς τα πάνω και κάτω1 και σας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία για να συνθέσετε με άνεση τις σκηνές σας. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή ψηλά για να φτάσετε πάνω από το πλήθος, ή κάτω, χαμηλά για να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτήν των παιδιών.

Η συμβατότητα με την τεχνολογία TRILUMINOS™ Colour διασφαλίζει αναπαραγωγή με ακόμα πιο πλούσια, πιο φυσικά χρώματα στις τηλεοράσεις BRAVIA νέας γενιάς που διαθέτουν τεχνολογία TRILUMINOS™ Display.

Στις λειτουργίες βίντεο Full HD έρχεται να προστεθεί και η λήψη 24p/25p για ομαλές και κινηματογραφικές ταινίες. Μεταξύ των βελτιώσεων συγκαταλέγεται και μια λειτουργία σταδιακού ζουμ (step zoom), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του μενού προσαρμογής της φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα πέντε δημοφιλή εστιακά μήκη με το δακτύλιο ελέγχου – 28 χλστ., 35 χλστ., 50 χλστ., 70 χλστ. ή 100 χλστ., πρόκειται για μια έξυπνη εναλλακτική στο ζουμ, όταν ο χρόνος σας πιέζει.

Η εφαρμογή PlayMemories Mobile έχει ενημερωθεί και διαθέτει τις δυνατότητες one-touch της RX100 II καθώς και βελτιωμένη διασύνδεση χρήστη. Διατίθεται, πλέον, δωρεάν από το Google Play store για όλα τα smartphone με Android.

Τον Ιούνιο του 2012, παρουσιάστηκε η Cyber-shot™ DSC-RX100, η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με σταθερό φακό στον κόσμο, που διαθέτει αισθητήρα 1.0-type με 20,2 ενεργά megapixel.

Η νέα ψηφιακή compact φωτογραφική Cyber-shot™ RX100 II, θα διατίθεται στην αγορά από τα μέσα Ιουλίου 2013

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...